“Small acts, when multiplied by millions of people, can transform the world” 

(Howard Zinn)
turan-guler-baanbrekers-250

We hebben alles in handen om er iets moois van te maken. Natuurlijk, uiteindelijk hangt het nog altijd af van de ondernemer zelf. De overheid kan en moet ondersteunen waar nodig, maar het zijn de mensen die het moeten doen. Wat dat betreft, ben ik er gerust op. Dat het potentieel er is, bewijzen de ondernemers in dit boek stuk voor stuk… Mijn grootste wens is dan ook dat jonge Vlamingen met andere roots deze verhalen lezen en denken: “ik kan het ook”. Dat ze in deze inspirerende ondernemers het zelf­vertrouwen vinden om hun eigen dromen na te streven en waar te maken. Of die dromen nu gaan over een eigen zaak of niet, dat maakt niet uit. Alles is mogelijk.

Güler Turan
Bestel hier het boek Baan Brekers Kracht uit afkomst

grace-keli-de-aguilar-gomes-belofloripa-250

Vruchtbaar ondernemen is geen zaak van geslacht of huidskleur, maak kennis met Grace Keli de Aguilar Gomes.

In haar boek ‘Baanbrekers’ bundelt sp.a-parlementslid Güler Turan de succesverhalen van tien allochtone ondernemers. Wij brengen u het verhaal van Grace Keli de Aguilar Gomes, oprichtster van Belofloripa.

“… Onze bedrijven kunnen niet onder de kerktoren blijven, we moeten naar het buitenland kijken om te kunnen blijven groeien… met Belofloripa is ze inmiddels actief op vier continenten. Belofloripa® levert een veelvoud daarvan op aan economische meerwaarde, dankzij alle uitbreidingen die ze in goede banen leidt. Intussen komen zelfs ondernemingen uit de buurlanden aankloppen om door haar kantoor begeleid te worden. Kortom: Grace Keli de Aguilar Gomes is een baanbreker. Een selfmade woman, die België mee op de kaart zet. En zeggen dat het allemaal te danken is aan Cupido…”

Lees hier verder.

flanders-investment-and-trade-250

“Het resultaat van Senator Güler Turan’s zoektocht mondde uit in een van de meest boeiende verslagen die ik ooit gelezen heb over ondernemerschap”

Ondanks de bijwijlen revolterende confrontatie met discriminatie en ongelijkheid, geeft dit boek onmiddellijk een goed gevoel, volledig te danken aan de oprechte en inspirerende getuigenissen. Deze ondernemers dwingen stuk voor stuk bewondering af. Zij laten het in al hun oprechtheid zien: de enige weg die je kan volgen, is de weg vooruit!

Claire Tillekaerts, Gedelegeerd bestuurder Flanders Investment and Trade