“Small acts, when multiplied by millions of people, can transform the world” 

(Howard Zinn)
belofloripa-waarden-sos-kids

Alhoewel Brazilië economisch een enorme vooruitgang heeft geboekt, blijft nog altijd de kloof tussen rijk en arm bestaan. Binnen deze onderste lagen van de maatschappij vormen kinderen de kwetsbaarste groep. Naar aanleiding hiervan werden in Brazilië verschillende projecten opgericht die deze kinderen opvangen en onderwijs bijbrengen.

SOS Kids International, een Vlaamse vereniging opgericht in 1990, ondersteunt deze projecten, alsook projecten in Afrika, om zo straatkinderen uit het zuiden een betere toekomst te kunnen bieden. Voor meer informatie omtrent deze VZW en manieren waarop u hen kunt helpen, zie: www.soskids.be.

Belofloripa steunt SOS Kids International

belofloripa-waarden-stichting-alzheimer-onderzoek - Windows Live Photo Gallery

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en is tot op vandaag nog steeds ongeneeslijk. Door de toenemende vergrijzing in België stijgt het aantal Alzheimerpatiënten continue. De echte oorzaak van de ziekte is nog steeds onbekend en verder wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandelingsmethoden is dan ook noodzakelijk.

De Stichting Alzheimer Onderzoek steunt sinds 1998 belangrijke wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Hiervoor hangt de organisatie volledig af van schenkingen. Een gift van 40 euro helpt om meer dan één uur onderzoek te financieren. Indien ook u graag een bijdrage levert in de strijd tegen Alzheimer, klik dan hier voor meer informatie: www.alzh.org.

Belofloripa steunt Stichting Alzheimer Onderzoek

belofloripa-waarden-sustainability

Energiebesparing, recyclage en een duurzame transportkeuze zijn binnen ons bedrijf dagdagelijkse kleine stappen in de juiste richting. Maar Belofloripa ziet het ook groter. Zo vertegenwoordigen wij de BW Expo, de grootste Cleantech beurs van Zuid-Amerika met een focus op oplossingen voor oa. water- en energieschaarste en afvalverwerking.

“Only when the last leaf has fallen, the last tree has died and the last fish been caught, will we realize that we cannot eat money” (Native American Proverb)