medische sector

Hoewel Brazilië reeds uitblinkt in bepaalde medische ingrepen en procedures, kent het land nog veel groeiruimte op het vlak van ontwikkeling van onder andere medische infrastructuur en apparatuur.

 

Situatie

Een terugkerende klant in de gezondheidssector had een eigen vestiging in Brazilië opgestart en wenste het startkapitaal (“Capital Inicial”)te registreren bij Sisbacen, een elektronische toepassing van de Braziliaanse Centrale Bank. Deze registratie verzekert o.a. dat een eventuele repatriatie van het kapitaal of dividendenuitkering probleemloos kan verlopen en dat ook het kostenplaatje hiervan gereduceerd kan worden. De klant contacteerde hiervoor de bankinstelling, die echter enkel de eerste fase van de registratie afwerkte. Hierop benaderde de klant Belofloripa om het dossier over te nemen.

 

Aanpak Belofloripa

Na analyse van het rapport van de bankinstelling bleek dat een gedeelte foutief ingevuld werd en een ander gedeelte (meer dan 60% van de registratie) helemaal niet ingevuld werd. Het was dan ook noodzakelijk om de foutieve informatie te corrigeren en de nodige gegevens via Sisbacen aan te vullen zodat het startkapitaal van de onderneming als Buitenlands Kapitaal op een correcte manier geregistreerd kon worden.

 

Resultaat

De interventie van Belofloripa heeft ervoor gezorgd dat de registratie van het startkapitaal, inclusief de actualisatie van de RDE-IED formulieren, na correctie foutloos ingediend kon worden. Hierdoor wordt een toekomstige repatriatie van het kapitaal zonder extra kosten verzekerd. Indien geen registratie werd gedaan, zouden deze kosten kunnen oplopen tot 33% van het bedrag.

Wenst u meer informatie omtrent deze sector in onze doellanden?