Collection of grain cereal seed bean agriculture product of Asia countries is healthy food nutrition eating and fibre food

Technieken en machines binnen de voedingssector in Brazilië zijn sterk verouderd, desalniettemin is de wetgeving en controle er zeer streng. Dit contrast creëert dan ook een noodzaak aan nieuwe technologieën en innovatie. 

 

Situatie

De klant is een logistiek bedrijf, werkzaam oa. in de voedingssector. De onderneming staat garant voor een meerwaarde binnen de logistiek en lanceert in dat kader geregeld nieuwe concepten om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Eén van deze nieuwe concepten werd enkele jaren geleden gelanceerd in België en bleek een groot succes te zijn. De onderneming zag dan ook de kans om dit concept uit te breiden naar de wereldmarkt. Omwille van de omvang van de Braziliaanse afzetmarkt en de belangstelling van Brazilië in deze sector, wenste de onderneming te weten te komen of dit concept effectief een toegevoegde waarde kon betekenen binnen deze markt.

Ondanks de grootte van de onderneming en de gespecialiseerde afdelingen waarover ze beschikken, heeft de klant opgemerkt dat ze bij het verkennen van de Braziliaanse markt nood hadden aan een partner met diepgaande know-how en expertise.

 

Aanpak Belofloripa

De eerste stap betrof een grondig marktonderzoek in de sector, toegespitst op dit nieuwe concept. Na positieve resultaten, waaruit bleek dat het bedrijf de kans had als pionier de markt te betreden, werd een prospectiereis georganiseerd. De persoonlijke bezoeken aan meer dan 27 bedrijven waren van cruciaal belang om deze bedrijven te overtuigen van het nieuwe concept.

 

Resultaat

Deze prospectiereis verduidelijkte nogmaals de omvang en het potentieel voor deze onderneming in Brazilië. De klant heeft vervolgens in samenwerking met de Belofloripa consulenten de commerciële haalbaarheid van het project verder geanalyseerd en gaat opnieuw met Belofloripa in zee voor de volledige commerciële ondersteuning en implementatie van dit concept in Brazilië.

Wenst u meer informatie omtrent deze sector in onze doellanden?