Stamping hand - Young businesswoman (or notary public) seating at the desk in office and stamping document

Bepaalde registraties en/of certificaten zijn noodzakelijk om een nieuwe markt op een succesvolle manier te betreden. Enkele diensten van Belofloripa zijn registratie bij Anvisa of Inmetro of de aanvraag van een CPF-nummer.

Anvisa

Indien u producten levert voor de gezondheidszorg of voedingssector, is het mogelijk dat deze producten (en zelfs het productieproces/de fabriek) gecontroleerd moeten worden door en geregistreerd moeten worden bij Anvisa, het Braziliaanse agentschap dat waakt over de volksgezondheid. Deze registratie bij Anvisa houdt een ingewikkeld en tijdrovend proces in waarbij heel wat analyses/legalisaties en vertalingen komen kijken.

De consulenten van Belofloripa hebben ervaring in de registratie van producten en bedrijven bij Anvisa en kunnen u hierbij begeleiden zodat u zich kan focussen op uw kernactiviteiten.

Dienst specifiek voor Brazilië

Inmetro

Inmetro, het Braziliaanse Nationale Instituut van Metrologie, Kwaliteit en Technologie, werd in 1973 opgericht om de levenskwaliteit van de bevolking te bevorderen, alsook om het concurrentievermogen van de Braziliaanse economie te verhogen. Tal van producten in uiteenlopende sectoren moeten geregistreerd worden bij Inmetro alvorens ze in Brazilië in omloop kunnen worden gebracht. Dit registratieproces bevat verschillende fases, waarbij de juiste kennis en ervaring het verschil kunnen maken.

U kunt deze registratieprocedure uitbesteden aan Belofloripa.

Dienst specifiek voor Brazilië

CPF-nummer

Een CPF (Cadastro de Pessoas Físicas)-nummer wordt gegeven aan zowel Brazilianen als aan buitenlanders die in Brazilië financiële activiteiten wensen uit te voeren. Met dit CPF-nummer wordt een persoon opgenomen in de databank van de Receita Federal, wat noodzakelijk is bij verschillende financiële operaties zoals het openen van een rekening, het kopen of verkopen van eigendom, een lening aangaan, de registratie van een bedrijf en/of personeelsleden, een kredietkaart aanvragen,…

Belofloripa zorgt ervoor dat uw CPF-nummer aangevraagd en geleverd wordt zodat u zich hierover alvast geen zorgen hoeft te maken.

Dienst specifiek voor Brazilië

Domeinnaamregistratie

Een Braziliaanse website (.com.br) is bijna onvermijdelijk als u de lokale markt wenst te veroveren. Om de registratie in Brazilië te laten doorgaan, is een lokale aanwezigheid en het bezit van bepaalde documenten vereist.

Dankzij onze lokale kantoren en collega’s ter plaatse kan Belofloripa de domeinnaam van uw bedrijf laten registreren en het dossier verder opvolgen.

Dienst specifiek voor Brazilië

Digitale certificaten

Zoals een persoon die financiële transacties wenst te doen in Brazilië verplicht is om in het bezit te zijn van een CPF-nummer en een Braziliaans bedrijf een CNPJ (BTW-nummer) dient aan te vragen, vereist de Braziliaanse overheid voor bepaalde handelingen ook een digitale certificering, met name een e-CPF en een e-CNPJ.

Belofloripa kan een e-CPF en e-CNPJ aanvragen voor uzelf en uw bedrijf en zo bijdragen tot een vlottere werking van uw buitenlandse vestiging.

Dienst specifiek voor Brazilië

Wenst u meer informatie over bepaalde registraties en/of certificaten? En over de meerwaarde die Belofloripa daarbij kan bieden?

Contacteer hier één van onze consulenten